DIS-Norge
 
  English Norsk  

Medlemsmøte i DIS-Hamar

Da er vi godt i gang med medlemsmøtene våre i DIS-Hamar.

Neste medlemsmøte er onsdag 8. april Kl 18:00. Vi holder til på Frivilligsentralen i Hamar med inngang fra Håkonsgate.

Denne kvelden vil Odd Vågsmyr holde kurs for oss i kilderegistrering.  Dette er ett kurs for dere som har begynt med kilderegistrering eller som ønsker å bidra med kilderegistrering for oss.

Kurset begynner kl 19 og er forventet ferdig kl 21.

Velkommen !

 

Årets siste utgave av DIS-Nytt

DIS-Nytt nr.3 er nå publisert for alle våre medlemmer. Bladet er nå kommet i en FlippingBook versjon, som vi håper dere vil oppleve mer brukervennlig enn tidligere utgave i pdf.

Tidligere utgaver i år er også lagt over til ny versjon, og vi håper at dere alle opplever dette som positivt.

Ønsker du å bidra med artikler i våre kommende nummer? Send en epost til vår redaktør.

 

Slektsforumet vårt

Rett som det er når jeg forteller om forumet våres som er veldig bra, så er det enkelte som synes at det tar for lang tid før man får svar og at det er så få som bruker det . Til dette svarer jeg at jo flere som bruker forumet og hjelper til der hvor man kan bidra, jo flere treff vil man få ettervært.

For det er jo det som er med vårt forum at det må brukes for at det skal bli det verktøyet som det har muligheten for å være. Dvs jo flere som poster forespørseler og jo flere som bidrar med svar når man er inne jo bedre blir forumet våres og jo bedre blir denne tjenesten som er forbeholdt medlemmene.

Og en annen ting er man kan ikke regne med og få alt ferdig utfylt når man legger inn en forespørsel  men man kan få tips som hjelper en videre på veien, for det er jo det som er så spennende med våres hobby.

Man leter å gransker og eliminerer ut feil som man finner, og kanskje må man gjøre store forandringer i treet sitt nå som mange også har begynt og bruke DNA og mtDNA som verktøy, i tillegg til alle de andre kildene vi har tilgang til.  Så vi har en hobby som er i stadig utvikling og vi må alle hjelpe hverandre så godt vi kan for det er jo en av de største fordelene vi har som en stor forening med mange tusen slektsgranskere i innland og utland.

Hvis du lurer på hvordan du kan bidra send en epost til oss på epost@he.disnorge så skal vi hjelpe deg igang

 

DNA-testing i jakten på anene

Interessen for DNA i slektsgranskingen har økt kraftig de siste årene. Mange har tatt slektsgenetiske tester hos amerikanske firmaer som har spesialisert seg på dette. I testene sammenlignes du genetisk med andre personer, og du får også noe informasjon om hvor i verden du kan ha ditt genetiske opphav.

Blant norske slektsgranskere har tre tester fra leverandøren FamilyTreeDNA vært særlig populære; den autosomale testen FamilyFinder, farslinjetesten Y-DNA og morslinjetesten mtDNA. I DIS-Hedmark har vi lang erfaring med disse testene og har derfor laget en Ofte Stilte Spørsmål om DNA-testing for våre medlemmer.

NB! Nybegynnerkurs i DNA-testing
Vi holder også et nybegynnerkurs i DNA-testing denne høsten. Kurset passer fint for dere som ennå ikke har testet seg, eller for dere som er usikre på hvordan resultatene skal tolkes. Dette blir torsdag 6. november 2014 på Stange bibliotek (Grevskapet) kl. 19-21 v/Randi Hagen.

 

Medlemstilbud på Internett og ADSL fra Telenor

DIS-Norge har undertegnet en avtale på Internett fra Telenor, gjeldende fra 1. november 2013. Som medlem av DIS-Norge vil du få lavere pris på en rekke privattjenester hos Telenor. Tilbudet gjelder bredbånd (ikke Fiber), mobilt bredbånd og bredbåndstelefoni. Rabattene gjelder for alle medlemmer som er eller blir Telenorkunde - og vil fremkomme på neste faktura i egen rabattkolonne.

 

3 pdf bøker på engelsk som er gratis

Legger ut en link her til en side "FamilyTree University" med lenken til 3 gratis pdf bøker med mange tips for de som vil ha noen pdf bøker i listen sin over bøker som er kjekt og ha

http://www.familytreeuniversity.com/free/

 

God jul og ett riktig godt nytt år!

Med dette ønsker vi i styret Dere alle sammen en riktig god jul og håper på at vi får det like fint på møtene våres til neste år.

 

Juleavsluttningen 11.12.13

 

Takker alle for en hyggelig kveld igår og håper at alle hadde det litt kos.

 

Det mest positive med møtene vi har hatt etter sommerferien er at det kommer nye ansikter(medlemmer) på møtene våres.

 

 

Hjelp til selvhjelp for brukere av slektsprogrammet Legacy

Får en del sørsmål om hjelp når man er litt usikker i programmet Legacy

For og hjelpe litt til med dette så legger jeg ut en link her som jeg selv bruker når jeg står fast, denne siden er på norsk.

På denne siden lager du deg en brukerprofil og da får du tilgang til og kunne lese og stille spørsmål om hjelp på ting du lurer på.

 http://www.legacynorsk.com/phpBB2/index.php 
 

 

Slektsforskerdagen for Hedmark

 

SLEKTSFORSKERDAGEN 26 okt 2013

Sted:  Norsk Utvandrermuseum, Ottestad

FOREDRAG:

11:30 -  Jon Gunnar Arntzen  -  Taterne og deres rolle i Norges utvikling

13:00 -  Birger Nesholen – Finneinnvandringen til Hedmark og Norge

14:00 -  Knut Djupedal  - Utvandringen til USA,  inkl rundtur på Utvandrermuseets friluftsområde.

 

VEILEDNING, UTSTILLINGER,  SALG AV BØKER OG MATERIELL

 

 

Syndiker innhold